iets met een korrel zout nemen


iets met een korrel zout nemen 1.0

iets niet al te letterlijk of al te ernstig opnemen

Algemene voorbeelden


As Samawah belooft de politiemajoor dat hij zijn mannen hard zal aanpakken en luiaards zal ontslaan. Om vervolgens te komen met een indrukwekkende cijferlijst van wat hij reeds bereikt zou hebben. "Die neem ik met een korrel zout", zegt luitenant Swinkels. "Zorgen dat hier een goede politiemacht komt waar de mensen vertrouwen in stellen en die kan zorgen voor optimale veiligheid gaat een heel lang proces worden. Dat is niet zomaar even geregeld."

http://www.groene.nl/2003/0348/jb_bagdad.html,

De inhoud is luchtig, studentikoos. Het ligt er vingerdik op dat het niet al te ernstig moet genomen worden. Zelfs de illustraties dienen met een korreltje zout genomen te worden.

http://home.tiscali.be/pajottenland/pajot/payot/payotld.htm

Dezelfde Scyllias presteerde het ook om samen met zijn dochter Cyana naar de Perzische vloot te zwemmen om de ankertrossen door te snijden, zodat de schepen door de stroom op de rotsen werden gezet. Volgens de schrijver hebben vader en dochter gedurende deze operatie onderwater een afstand afgelegd van 12 mijl! Als het allemaal op waarheid berust, waren de duikers uit de oudheid dus geen kinderachtige lieden. We moeten dit soort verhalen wel met een korreltje zout nemen.

http://www.eddenouden.nl/duiken/vroeger-nu_inlframe.htm

Gezien bovenstaande afspraak moeten die beweringen met een flinke korrel zout worden genomen.

http://www.gebladerte.nl/00862p52.htm,